روستای سلیمانی

این وبلاگ در مورد روستای سلیمانی واقع در 40 کیلومتری غرب نیشابور می باشد

این وبلاگ در مورد روستای سلیمانی واقع در 40 کیلومتری غرب نیشابور می باشد

آنچه از این وبلاگ عاید شما می شود جدای از آشنایی مفصل با روستای مذکور ، بدست آوردن اطلاعات خوبی راجع به مردم شناسی ،آداب و رسوم ،باورها و بطور کلی مسائل مربوط به جامعه شناسی روستایی در بخش طاغنکوه شهرفیروزه به طور اعم، و روستای سلیمانی به طور اخص است.

کلمات کلیدی
بایگانی

۳ مطلب در آبان ۱۳۹۲ ثبت شده است

روستای سلیمانی در شمال جلگه ای حاصلخیز واقع شده است . این جلگه چاه آب هایی زیادی دارد که منبع نعمات و برکات زیادی شده است . 

تعداد 17 حلقه ازاین چاه آّب عمیق ها ، مربوط به اهالی روستای سلیمانی است . هر کدام از اینها در بدو تاسیس به نامی مشهور شده اند . وجه تسمیه برخی از آنها برای نسل جدید شاید جای سوال باشد . 

از جمله چاه آب جی ام که مردم روستا به اختصار جیم (باکسره) می گویند .

اما داستان چنین نامگذاری چیست ؟

شرکت جنرال موتورز (General Motors) آمریکا در اواخر دهه 1930 میلادی با نبوغ مهندسی به نام چارلز کترینگ  Charles Ketteringموفق به ابداع موتور دیزلی کارآمد شد که می توانست در خودروها ، وسایل نقلیه دریایی و صنایع سنگین کاربرد داشته باشد . توسعه تحقیقات و مطالعات چارلز کترینگ منجر به خلق موتور جی ام GM serie71 شد . 

تصویری از جی ام 71

این موتور در دوره خودش یک پدیده شگفت انگیز در صنعت دیزل محسوب می شد که به سرعت در سراسر دنیا پخش شد و در کامیون ها ، کشتی ها ، انواع بالابرها و پمپ های آب به کار گرفته شد. 

مالکان  چاه عمیق جدید روستا برای پمپاژ آب از عمق زمین تصمیم گرفتند جی ام 71 را تهیه کنند . چون در آن زمان نام این موتور باعث مباهات بود ، از آن به بعد این چاه عمیق و زمین های کشاورزی اطراف آن  به جی ام (جیم ) مشهور شد . 

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ آبان ۹۲ ، ۰۷:۲۹
علی سلیمانی
سازمان کتابخانه ها ، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس
علی سلیمانی در سال 1357 در روستای سلیمانی در بخش تخت جلگه (شهرستان فیروزه امروز) به دنیا آمد اما در شناسنامه تاریخ رسمی تولد او 14 فروردین 1358 ذکر شده است . او تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را در همان روستا و دبیرستان را در شهر نیشابور دررشته علوم انسانی به اتمام رساند . در نیمه خدمت سربازی دررشته کتابداری و اطلاع رسانی بیرجند پذیرفته شد و پس از اتمام دوره کارشناسی برای ادامه خدمت به شهرستان نیک شهر بلوچستان اعزام شد. درسال 1384 به استخدام کتابخانه آستان قدس درآمده و در مدیریت امور اسناد و مطبوعات آن سازمان مشغول به کار شد
آدرس محل کار :کتابخانه آستان قدس رضوی ، مدیریت امور اسناد و مطبوعات ، تالار مطبوعات
 مشهد  خراسان رضوی , ایران

alisoleimani20@gmail.com
+985112253001
۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ آبان ۹۲ ، ۰۹:۳۷
علی سلیمانی

دانستنیهایی دربارهٔ زبان ترکی


زبان امروزی ساکنان قره داغ ( ارسباران ) ترکی آذربایجانی می باشد که در نقاط مختلف آن با لهجه های گوناگون تکلم می شود. زبان نوشتار و رسمی آذربایجان در بیشتر دوره های تاریخی آن، زبان ترکی بوده است. اکثریت قریب به اتفاق نوشته ها و آثار مردم این منطقه نیز در دوره های مختلف به فارسی و ترکی بوده است.زبان ترکی دارای تاریخ بیش از هفت هزار ساله در جهان است که دارای گویشهای مختلف آذربایجانی ، استانبولی ، ترکمنی ، ازبکی ، یاقوتی ، چاووشی ، اویغوری ، چینی ، قرقیزی ، آلبانیائی ، بلغارستانی و ... هستند. 

آنها از شرق آسیا تا اروپا و حتی آمریکا گسترانیده شده اند و مجموعاً 360 میلیون نفر از جمعیت دنیا را تشکیل می دهند که بعد از زبانهای چینی ، هندی ، انگلیسی و اسپانیائی و بالاتر از زبانهای عربی و فارسی بعنوان پنجمین جمعیت دنیا محسوب می شوند. 

زبان امروزی ساکنین قره داغ ( ارسباران ) و تاریخچه آن

در جهان اسلام نیز زبان ترکی با 300 میلیون نفر متکلم ، بیشترین تعداد را دارد و حتی بالاتر از زبان عربی قرار دارد. بعد از زبان ترکی ، زبانهای عربی ، اردو و فارسی بیشترین تعداد مسلمانان را تشکیل می دهند. 

در ایران نیز بیش از 20 میلیون نفر ترک زبان در آذربایجانغربی و شرقی ، اردبیل ، همدان ، زنجان ، قزوین ، تهران ، خراسان ، فارس و دیگر نقاط ایران بصورت پیوسته یا پراکنده زندگی می کنند. 


از نظر زبانشناسان ، زبان ترکی زبانیست شکرین ، بغایت زیبا و دلنشین و اصیل و قانونمند با ریشه ای هزاران ساله. تمام قواعد و گرامر این زبان هنری و شکری موزون و مبتنی بر ملودی است تا جائیکه بعضی زبانشناسان ، اختراع آنرا فوق بشری و اعجاز گونه و اعجاب انگیز خوانده اند. 

زبانشناس نامی ، Man Muller ، انگشت به دهان از عظمت فوق بشری زبان ترکی ، چنین سخن می راند: 


«
زمانیکه ما زبان ترکی را با دقت و موشکافانه می آموزیم با معجزه ای روبرو می شویم که خرد انسانی در عرصه زبان آنرا آفریده است».

Herman Vanbery
از نظر زیبائی و کمال ، جایگاه آنرا بالاتر از زبان عربی می داند. 

«
نیکیتا هایدن» زبانشناس نامی آلمانی و عضو مؤسسه اروپائی یوروتوم ، با شک و شبهه نسبت به خلق زبان ترکی توسط فرمولهای پیچیده توسط اندیشمندان می گوید:

«
انسان در آنزمان قادر به خلق چنین زبانی نبوده ، یا 

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ آبان ۹۲ ، ۰۵:۰۴
علی سلیمانی