روستای سلیمانی

این وبلاگ در مورد روستای سلیمانی واقع در 40 کیلومتری غرب نیشابور می باشد

این وبلاگ در مورد روستای سلیمانی واقع در 40 کیلومتری غرب نیشابور می باشد

آنچه از این وبلاگ عاید شما می شود جدای از آشنایی مفصل با روستای مذکور ، بدست آوردن اطلاعات خوبی راجع به مردم شناسی ،آداب و رسوم ،باورها و بطور کلی مسائل مربوط به جامعه شناسی روستایی در بخش طاغنکوه شهرفیروزه به طور اعم، و روستای سلیمانی به طور اخص است.

کلمات کلیدی
بایگانی

جهانی شدن نوروز

سه شنبه, ۱۰ فروردين ۱۳۸۹، ۰۵:۰۱ ق.ظ

منم این عید را به تمام اهالی روستای سلیمانی تبریک

می گویم و تبریک برای جهانی شدن نوروز ایرانی...



پس از سال ها انتظار و ارائه درخواست ثبت جهانی نوروز به سازمان علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد - یونسکو - سرانجام هشتم مهر ماه مهمترین جشن باستانی ایرانیان به ثبت جهانی رسید.
درخواست ثبت نوروز به عنوان میراث غیر ملموس جهانی تقاضای مشترک کشورهای ایران، هند، جمهوری آذربایجان، ازبکستان، قزاقستان، پاکستان و ترکیه بود.
ثبت جهانی نوروز با نمایندگی ۷ کشور از کشورهای برگزار کننده این مراسم و مدیریت ایران در ابوظبی پایتخت امارات متحده عربیانجام شد. اما در این میان جای دو کشور مهم برگزار کننده نوروز یعنی افغانستان و تاجیکستان خالی بود.
بر اساس گزارش ها افغانستان به تازگی به کنوانسیون میراث ناملموس جهانی ملحق شده و نتوانسته خود را برای همکاری در این پرونده آماده کند اما به عنوان یکی از مهمترین کشورهای برگزار کننده نوروز سهم قابل ملاحظه ای در جهانی شدن این جشن دارد.

نوروز همواره عید سال نو در افغانستان بوده اما در دوره اشغال این کشور توسط ارتش سرخ و سپس تسلط طالبان بر این کشور، برگزاری آن با مشکلات و محدودیت هایی همراه بوده است.
با این همه اهتمام جهانی به مسائل افغانستان و همچنین توجه به آئین و رسوم این کشور پس از سقوط طالبان باعث شد که برگزاری نوروز هم در این کشور مورد توجه جهانی قرار گیرد و شناخت تازه ای از این جشن باستانی به دست دهد.
در عین حال دیگر کشور فارسی زبان منطقه یعنی تاجیکستان هم به دلیل این که عضو کنوانسیون میراث ناملموس جهانی یونسکو نیست، از حضور در این پرونده بازمانده است.
به دنبال فروپاشی اتحاد شوروی و کسب استقلال کشورهای عضو آن تجلیل از جشن نوروز بجز تاجیکستان در کشورهای دیگر آسیای میانه، یعنی ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان و ترکمنستان نیز جایگاه خاصی را کسب کرده است.
هرچند نوروز جشن ملی مردم آریایی محسوب می شود، ولی در طول تاریخ تجلیل این جشن در میان مردم ترک زبان منطقه آسیای مرکزی، یعنی ازبکها، قرقیزها، قزاقها و ترکمنها نیز رایج بوده است.
از جمله کشورهایی که در ثبت جهانی نوروز همکاری کرده اند ازبکستان است که جمعیت زیادی از این کشور از جمله در سمرقند و بخارا به زبان فارسی صحبت می کنند و دارای پیوند های قوی و مشترک فرهنگی با کشورهای منطقه از جمله ایران است.
به اعتقاد پژوهشگران، قلمروی که هم اکنون مردم آسیای مرکزی در آن به سر می برند، در گذشته مکان اصلی سکونت مردم آریایی بوده و این امر موجب گسترش چشمگیر سنت ها و آیین های نوروزی در میان مردم این منطقه شده است.
در آن سوی آسیای مرکزی و قفقاز یعنی در کشور های ترکیه و عراق هم کردهای این دو کشور نیز نوروز را جشن بزرگ خود می دانند و آن را گرامی می دارند.
هم اکنون بزرگداشت نوروز در کشورهای آسیای مرکزی و جمهوری آذربایجان در سطح دولتی صورت می گیرد و فرارسیدن آن با تعطیلی عمومی همراه است. دست کم بیش از ۱۰۰ میلیون نفر در جهان هر ساله در آغاز بهار نوروز را جشن می گیرند و و مراسم مربوط به آن را برگزار می کنند.
در سال های اخیر برگزاری نوروز جنبه جهانی تری به خود گرفته و برخی از شهرهای اروپایی نیز آن را به رسمیت شناخته اند اما در جالب توجه ترین آنها سفره هفت سین در کاخ سفید و پیام نوروزی رئیس جمهوری امریکا است که چند سالی است نوروز را به طور رسمی شادباش می گوید و از برگزاری آن در آمریکا که به تنوع فرهنگی این کشور کمک می کند، مباهات می کند.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۸۹/۰۱/۱۰
علی سلیمانی

نظرات  (۳)

منم جهانی شدن نوروز را تبریک می گویم.
۱۰ فروردين ۸۹ ، ۰۵:۱۳ قبیله ماه عسل
سلام

اگر دوستدار احسان علیخانی و برنامه ی ماه عسل هستید حتما به

قبیله ماه عسل بپیوندید ....

http://mahassal.blogfa.com/



این قبیله اتحادی است برای پاسداشت رسالت معنوی احسان علیخانی و برنامه ماه عسل

اهداف قبیله به شرح زیر است

1.تلاش برای برگشتن احسان علیخانی به اجرای ماه عسل

2.ایجاد یک کمپین هواداری از ایشان و رسالت معنوی شان

3.تاسیس یک انجمن خیریه



برای عضویت در این کمپین به ادرس زیر مراجعه کنید و مشخصات خودتون رو از طریق کامنت خصوصی یادداشت کنید

نام و نام خانوادگی

سن

رشته تحصیلی و میزان تحصیلات

شماره تماس ای میل و ادرس وبلاگ

استان محل سکونت

اولین جلسه ی رسمی در روز 20فروردین تشکیل می شود

برای ثبت نام حتما پست ثبت نام را

http://mahassal.blogfa.com/cat-6.aspx

را هم مطالعه کنید

صاحب ماه عسل خداست

و

رهبر ماه عسل فقط مولا علی است

ما قصد نداریم از هیچ بشری بت بسازیم

یا تقدس بیش از حد ببخشیم به یک انسان

تنها معصوم واقعی در عصر ما امام زمان (عج)است و بس...

راه ما راه مولا علی و راه شریعتی هاست...

و

توکلمان فقط بر خداست

و فقط از اون کمک می خواهیم

جان فداییم و به خدا تکیه می کنیم



و



نه به زمین و زمینی ها



الیس الله بکاف عبده؟

آیا خدابری بنده اش کافی نیست؟

















منتظرتان هستیم...





یا علی
۱۸ فروردين ۸۹ ، ۱۱:۰۶ رضــــــــا
سلام هم قطار
سری بزن

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی